lokacija kranjska gora, slovenija datum 2007 - 2011 program počitniški apartmaji naročnik Gradis G Group
površina 457 m2 cena - tip vabljen natečaj status zgrajeno
Objekt se nahaja v samem središču Kranjske Gore. Naročnik je želel izgraditi pritličje z javnim programom ter nad njim manjša počitniška stanovanja, ki bi jih bilo možno združevati tudi v večje enote.
Koncept je zasnovan kot ortogonalni objekt s porezanimi vogali in popolnoma sledi strogim urbanističnim zahtevam. Streha je porezana ter poševna in v zgornjem delu ustvarja masko pred dimniki in zunanjimi klimatskimi enotami. Porezani vogali ustvarjajo balkone z leseno ograjo, ki objektu doda boljmehak in manj geometrijski izgled.
Organizacija nadstropij:
V pritličju je lekarna in ima v vhodnem delu večjo stekleno vogalno  izložbo.V prvem in drugem nastropju je 6 garsonjer različnih velikosti, vsak s svojim balkonom pred stekleno panoramsko steno, ki se odpira proti goram. V kleti so skupni prostori z garažo, savno in večnamenskim prostorom za druženje. Izbrani materiali izhajajo iz lokalne historične arhitekture. Trapezoidi iz Esala iz katerih je del fasade in streha spominjajo na alpski špičak ter ustvarjajo enotno opno, ki poudarja volumen objekta.Na balkonih in na stopnišču je macesen. Fasada pritličja je obložena v lokalni kamen in poudarja mejo med javnim in zasebnim. Vsi materiali izhajajo iz alpske tradicije.

 

  OFIS arhitekti :
Rok Oman
Špela Videčnik
Andrej Gregoric
Janja Del Linz
Anna Breda
Janez Martincic
Katja Aljaz