X P X X P W    
  X X M O X H H X W
X M S X X L I X A X
X N X X E X X L   C
           
   
 

IN progress ...

06.10.2010

Shopping pillow terraces ...

The complex is located in the heart of Ljubljana, between the park and main Ljubljana pedestrian 
commercial street. The program is a mixture of boutique shops, caffe and residences. 
The street and the park will be connected with a public passage that perforates the building. 

Like the fashion also the building is changing through the season: fall winter appearance is covered 
in silver and sometimes covered in snow. On the other hand spring summer appearance is green and 
sometimes in flowers. Project will go on site in 2011.

Since the street and the park are in different levels the buidling has two ground floors connected 
with a passage. Lower 4 floors are shops connected with a mall. Top three floors are reserve for 
apartments and partly also inside existing historical atrium. 

..
The building is formed in terraces between low rise historical line in the park towards recent
extension of the Post office on the border of the plot.

Teraces offer beautiful views towards the old city and the castle. Lower large terrace plateau is 
formed as open air caffee, higher terraces are designed as apartments. Teraces are layered with 
green fence pillow; organic layered metal mesh with implanted greenery inside.

Main data:
Location: Ljubljana
Type: commecial and residences
Client: LE nepremicnine

Areas:
5.474 m2 commercial program
3.222 m2 apartments
Structure: metal, reinforced concrete
Max. Height: 7 floors (1 underground), 24.0 m above ground

Budget: 20 mio EUR 
Exterior Finish: 
metal, stone, glass, green

project team:
Rok Oman,
Spela Videcnik,
Janja del Linz,
Janez Martinčič,

Katja Aljaz,

Andrej Gregorič
Verena Smahel